برگ سبز -سایتی برای گیاهان دارویی و مدیریت کشاورزی

گیاهان دارویی کشت قارچ تراریوم و بونسای گیاهان اپارتمانی

برگ سبز -سایتی برای گیاهان دارویی و مدیریت کشاورزی

گیاهان دارویی کشت قارچ تراریوم و بونسای گیاهان اپارتمانی

خرما2

خرما 

( وَهُزِّی إِلَیْکِ بِجِذْعِ النَّخْلَةِ تُسَاقِطْ عَلَیْکِ رُطَبًا جَنِیًّا) [سورة مریم : آیه 25]. 

در این آیه مبارکه خدواند پاک به حضرت مریم خطاب می فرماید :"تنۀ خرمارا بجنبان وبتکان, تا خرما نورس دست چینی بر تو فرو بارد".

 خرما از نظر پزشکی بسیار با ارزش است , ونیز دین مبین اسلام خرما را از جملۀ مهمترین میوه جات قرار داده است     خرما یا به انگلیسی D a t e s  میوه ای است بهشتی وبسیارمقوی ، که موادمعدنی بسیاری چون پتاسیم،کلسیم  ،آهن ،منگنز وویتامین  BوA را داراست .تحقیقات درباره ی خرمانشان داده که این میوه ی بهشتی می تواند از بسیاری از سرطان ها مانند سرطان کولون، معده وغیره پیش گیری کند . یکی از خواص خرما ملین بودن آن است. خاصیت دیگر خرما ، خنثی کردن اسید اضافی معده است .خرما برای افراد سالمند وبچه ها بسیار مفید است .لذا برآن شدیم تاارزش غذایی و خواص این میوه بهشتی را مورد بررسی قرار دهیم.

درخت خرما:

نام علمی: Phoenix dactylifera ( از تیره نخل Palmaceae , Arecaceae )

در قرآن کریم 20 بار در سوره های مختلف به درخت خرما (نخل) به صورت مفرد یا جمع ویک مرتبه در سوره مریم به میوه این درخت یعنی رطب اشاره شده است .درخت خرما بیش از دویست سال عمر می کند وگفته می شود که اجزای آن فواید بسیاری دارد وذکر درخت نخل به جای میوه آن ممکن است موید این مطلب یاشد.شاخه نخل علامت فتح وپیروزی بوده وبه هنگام ورود پیروزمندان برایشان می بردند.

این درخت  که در روایات از آن بعنوان درخت بهشتی یاد شده واکرام آن مستحب است درختی است استوار ، بلند قامت وهمیشه سبز که از برگهای آن انواع وسایل زندگی ،از فرش گرفته تا کلاه ولباس وتخت خواب می بافند واز الیاف آن استفاده های مختلف می کنند.بعضی از قسمت های آن بالاخص نارونه یا غنچه خرما دارای خواص دارویی زیادی است از جمله اینکه مقوی جسم وروح بوده وکوبیده آن قابض می باشد وبرای درمان اسهال مفید است همچنین مالیدن آن به دندان باعث رفع التهاب و تقویت لثه می شود.

در قدیم از تنه درخت خرما به عنوان ستون برای بعضی عمارتها یا پل برای عبور از شهرها استفاده می نمودند وهم اکنون نیز در صنایع چوب ونئوپان استفاده های زیادی دارد.

درخت خرما در جایی به عمل می آید که سرش در آتش وپایش در آب باشد وبه همین جهت است که در آفتاب تشعشات مفید را از خورشید می گیرد واملاح زیادی را که آب از زمین گرفته ودرخود حل کرده است در میوه مفید خود ذخیره می نماید. 

 

 

نویسنده:میلاد

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.