برگ سبز -سایتی برای گیاهان دارویی و مدیریت کشاورزی

برگ سبز -سایتی برای گیاهان دارویی و مدیریت کشاورزی

گیاهان دارویی کشت قارچ تراریوم و بونسای گیاهان اپارتمانی
برگ سبز -سایتی برای گیاهان دارویی و مدیریت کشاورزی

برگ سبز -سایتی برای گیاهان دارویی و مدیریت کشاورزی

گیاهان دارویی کشت قارچ تراریوم و بونسای گیاهان اپارتمانی

بلوط

خواص بلوط

خواص بلوط
بلوط میوه ای پرطرفدار و خوشمزه است ،آیا از خواص درمانی این میوه اطلاعی دارید؟

 

خانواده:Fagaceae

مشخصات: درختی با عمر  طولانی است که  دارای پوست خاکستری و تاج گرد و  عریض می باشد.برگها  به رنگ سبز تیره ،به شکل تخم  مرغ با حاشیه ای مواج و بدون دمبرگ می باشند.گلهای نر بصورت  گروهی روی یک  پایه و به شکل  آویزان می رویند،گلهای ماده بر  روی دمگل های بلند از بغل برگها میرویند و در گروه های 2 – 5 تایی بوده و دارای کاسه ای هستند که از فلس پوشیده شده است و میوه داخل همین کاسه تشکیل می شود .
پراکندگی: مناطق معتدل جنوب اروپا،قفقاز وآناتولی در ایران در آذربایجان و خراسان  یافت می شود.
بخش های مورد استفاده: پوست درخت و مازو ( ترشح صمغی پوست درخت که ناشی از فعالیت لارو حشره بر روی آن میباشد )
ترکیبات شیمیائی: تانن ها،اسید پیروگالیک،کاتشین و کورستین از عمده ترین مواد موثره می باشند.بلوط یکی از غنی ترین گیاهان داروئی از بابت میزان تانن ( 8-20%) می باشد .{ از دیگر گیاهان  علف نقره ای،نعنا،قره قات و هماملیس را می توان نام برد.}
 
خواص:
* ضد اسهال :
بدلیل وجود تانن زیاد،قابض ( مایعات اطراف را به خود جذب می کند ) بوده و در اسهال های آبکی حاد،دفعات اسهال را کم می کند.
 
* ضد التهاب : به خاطر ترکیبات فلاونوئیدی خواص ضد التهابی دارا می باشد و این اثررا در مخاط روده ، پوست و بواسیر نشان می دهد.
* کاهنده ترشحات : با اثر قابض ترشحات اضافی بافت را بخود گرفته و در عین حال ایجاد حساسیت و تحریک نمی کند.
موارد مصرف: درمان
* اگزما : بخصوص در اگزمای حاد که ترشحات زیادی دارد با کم کردن ترشحات و کاهش التهاب موثر می باشد.{کمکی (کمپرس ، حمام )}

* اسهال : با کاهش ترشحات روده ای منجر به کاهش دفعات اسهال می گردد .{کمکی ( خوراکی)}

*  بواسیر : با کاهش تورم عروق منجر به کم شدن تورم و التهاب هموروئید می شود. {کمکی (حمام ، کمپرس)}
 
* التهاب مقعد : در التهاب انتهای روده بزرگ و مقعد موثر می باشد . {کمکی (حمام ،تنقیه ،موضعی)}
* کورک : منجر به رسیدن کورک و سر باز کردن آن می شود . {معادل ( کمپرس)}
*  التهاب لبه پلک : منجر به کاهش التهاب ، تورم و درد می گردد . { کمکی ( کمپرس)}
*  التهاب واژن : در خانم هائی که ترشحات زیاد زنانگی همراه با سوزش دارند ، موثر میباشد . {کمکی ( حمام ، موضعی)}
 
 موارد منع مصرف و احتیاط:*  در مواردی که سطح وسیعی از پوست آسیب دیدگی دارد بدلیل احتمال جذب غیر قابل کنترل تانن ها  مصرف موضعی و حمام ممنوع است .
 
*  در اگزما های  خونریزی دهنده  محدودیت مصرف دارد.
*  در نارسائی قلبی  متوسط و پیشرفته  منع مصرف دارد .
*  در عفونتهای پوستی  منع مصرف دارد.
تداخلات داروئی:
*
  در صورت مصرف توام با آلکالوئیدها و داروهای قلیائی احتمال رسوب دارو و کاهش جذب آنها وجود دارد .

* تانن بلوط منجر  به رسوب نمکهای  آهن شده و عدم  جذب کافی آهن  را موجب می شود.
مصرف  در دوران بارداری: بدلیل نبود مطالعات کافی با احتیاط صورت گیرد.

مصرف  در دوران شیردهی: با احتیاط صورت گیرد. 

خوردن هویج و تقویت حافظه در پیری

خوردن هویج و تقویت حافظه در پیری

تغذیه > میوه و سبزی- همشهری آنلاین:
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی البرز از تاثیر مثبت خوردن هویج بر عملکرد مغز خبر داد و گفت: هویج منبع غنی از بتاکاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامین A می‌شود و دراین میان هویج‌هایی که دارای رنگ تیره‌تری هستند، مقادیر بتاکاروتن آن‌ها نیز بالاتر است.

سارا حکیم افزود: بر اساس یافته‌های محققان مصرف یک روز درمیان ۵۰ میلی‌گرم بتاکاروتن به مدت ۱۵ سال موجب افزایش قدرت حافظه و تاخیر در زوال عقل می‌شود.

حکیم ادامه داد: بتاکاروتن موجب کاهش یا از بین رفتن استرس اکسید کننده می‌شود که با پیر شدن انسان به سلول‌های مغزی آسیب می‌زند.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: بنابراین با گنجاندن هویج یا آب هویج در برنامه غذایی هرروز خود می‌توانیم شاهد تاثیر مفید آن بر سلامت جسم خود در حال و آینده باشیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سیب‌زمینی شیرین و زردآلو نیز سرشار از بتاکاروتن هستند

محققان با هویج به جنگ سرطان می‌روند

 

محققان با هویج به جنگ سرطان می‌روند

سلامت > تحقیقات- همشهری آنلاین:
محققان مرکز بیوتکنولوژی FEMSA با استفاده از فناوری جدید موفق شدند از هویج رنده شده ترکیبات طبیعی بدست آورند که از ابتلا به سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و مشکلات عصبی پیشگیری می‌کند.

این فرآیند تازه کشف شده دانشمندان را قادر می‌کند تا از طریق ژنتیکی میزان استخراج ترکیبات زیست فعال را در سبزیجات افزایش دهند.

به گزارش ایسنا، محققان همچنین می‌توانند از این طریق به ترکیب اسید شیکمیک دست یابند. اسید شیکمیک یکی از مواد خامی است که برای تولید داروهای ضدویروس از جمله ویروس آنفلوآنزا استفاده می‌شود.

«دانیل البرتو» سرپرست این تیم تحقیقاتی و همکارانش در تلاشند تا کل فرآیند تولید، استخراج و خالص‌سازی ترکیبات فنولیک و اسید شیکمیک را که با استفاده از فناوری جدیدشان صورت می‌گیرد، ثبت کنند. در این فناوری متابولیسم هویج در حین فرایند رنده شدن فعال می‌شود.

هویج

  •  
 

آشنایی با خواص هویج

تغذیه > آشنایی با خواص خوراکی‌ها- صدف کوه‌کن:
هویج از جمله سبزیجات بسیار مفید است که از بروز سرطان‌ها جلوگیری می‌کند.

ماده مؤثره موجود در هویج بتاکاروتن است و پیساز ویتامین A به شمار می‌آید در واقع انواعی از آنتی اکسیدان‌ها است که تاثیر آن‌ها بر انواع بیماری‌ها به اثبات رسیده است.

این ماده ترکیبی نارنجی رنگ است که در سبزی‌ها و میوه‌های زرد تا نارنجی و برگ سبز تیره وجود دارد.

بر اساس نتایج یک تحقیق زنانی که در رژیم غذایی خود حداقل یک بار در روز از هویج، اسفناج، کلم بروکلی و کاهو استفاده می‌کنند ۷۳ درصد کمتر احتمال ابتلا به سرطان رحم را دارند.

 هویج همچنین برای تقویت سیستم دفاع طبیعی بدن بسیار مفید است و بدن را بر ضد عفونت‌های ویروسی و باکتریایی تقویت می‌کند.

هویج فیبر زیادی دارد و به خصوص برای افرادی که از رژیم های لاغری استفاده می کنند و کسانی که چربی های خون بالایی دارند (کلسترول- تری گلیسرید- LDL) بسیار نافع بوده و قادر به تعدیل فاکتورهای خونی ذکر شده است به شرطی که روزانه ۱ عدد هویج خام خورده شود. 

 بهترین چاشنی برای هویج قدری روغن زیتون است که به آن چند قطره آبلیمو اضافه کرده باشند.

از دیگر سرطان‌هایی که بتاکاروتن یا هویج نقش چشمگیری در عدم ابتلا به آن بازی می‌کند سرطان ریه است و حتی اگر مبتلا شده باشید در کاهش سرعت پیشرفت آن و طولانی کردن مدت زنده ماندن شخص مبتلا اثرات شگرفی دارد.

حتی اگر حداقل هفته ای دوبار فقط یک عدد هویج متوسط خام خورده شود، ممکن است احتمال مبتلا شدن به سرطان ریه ۶۰ درصد کاهش یابد و اگر بیش از یک بار در هفته یک پیمانه بروکلی خام خورده شود تا ۷۰ درصد احتمال ابتلا به سرطان ریه کاهش می‌یابد.

سرطان دیگر، سرطان حلقوم است، چون این سرطان بیشتر به اشخاصی که سیگار می‌کشند یا می‌کشیده‌اند حمله می کند، بنابراین می‌توان به آن به عنوان سرطان سیگاری‌ها اشاره کرد.

بتاکاروتن موجود در هویج نقش بسیار مؤثری در جلوگیری از ابتلا به این بیماری دارد.
این رژیم فقط برای اشخاصی مفید است که سیگار را ترک کرده اند، زیرا افرادی که سیگار را ترک نکرده و به سیگار کشیدن ادامه می دهند، هر قدر مواد سرشار از B کاروتن بخورند، تأثیری برای جلوگیری از سرطان آنها نخواهد داشت.

درخت انارو خواص ان

انسان همیشه منتظر معجزه ای از پروردگارش بوده، غافل از این که قرآن سراسر معجزه است. خداوند متعال در هر فصلی میوه های متناسب با آن فصل را آفرید تا آدمی بر اساس نیازهای جسمی خود از آن میوه ها استفاده کند. محققان طب قرآنی بر این عقیده اند که انار به عنوان یک میوه بهشتی از این جهت در فصل پاییز به بار می نشیند که فصل پاییز فصل خزان درختان و گرفتگی آسمان است و برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی دانه های انار بسیار مفید بوده و موجب شادابی می شوند.

حال بگزارید از دید پزشکان و متخصصان تغذیه به بررسی خواص انار بپردازیم:
۱) پوست و ریشه انار ضد کرم
۲) انار معتدل، مقوی، ملین، ادار آور و ضد تشنگی
۳) اگر بعد از غذا انار شیرین خورده شود رنگ چهره زیبا و غذا آسان هضم می شود.
۴) کسانی که لاغر هستند خوردن انار برای آنها مفید است البته نوع شیرین آن
۵) انار شیرین برای کسانی که یرقان دارند مفید است، یک ساعت قبل یا بعد از غذا میل شود.
۶) انار شیرین سرفه را تسکین می دهد و صدا را باز می کند (میوه مخصوص خوانندگان و مداهان)
۷) انار شیرین خارشهای بدن را تسکین می دهد.
۸) انار باز کننده ادرار و تقویت کننده دستگاه ادرار و مثانه است.
۹) مقوی معده و کبد است، البته انار شیرین
۱۰) کسانی که بیماری قند دارند از انار استفاده کنند.
۱۱) جهت درمان زخمهای دهان روزی چندبار آب انار ترش را در دهان نگه داشته و مزمزه نمایید.
۱۲) جهت درمان زخم داخل بینی یا گوشت اضافی روی زخمها آب انار ترش مفید است.
۱۳) رب انار مقوی بدن و چاق کننده است.
۱۴) اگر انار با دانه خورده شود از صدا کردن شکم جلوگیری می کند.
۱۵) خوردن انار غم و اندوه را از بین می برد.
۱۶) کسانی که میل به خوردن خاک و چیزی دیگر دارند با خوردن رب انار از بین می رود.
۱۷) خانمهای حامله اگر در دوران حاملگی رب انار بخورند ویار آنها از بین می رود.
۱۸) برای از بین بردن ترشحات ساده قاعدگی (پریودی) یا همان زنانگی از دمکرده گل انار استفاده می شود.
۱۹) برای کسانی که خروج مقعد دارند پوست انار خشک یا تازه توصیه می شود. برای کسانی که بواسیر دارند نیز مفید است.
۲۰) کسانی که کرم دارند پوست انار بسیار مفید است البته بهتر است یبوست نداشته باشند.
۲۱) کسانی که کم خون هستند یا احساس خستگی زیاد می کنند از دم کرده یا جوشانده برگ انار به عنوان چای استفاده کنند.
۲۲) دم کرده برگ انار میگرن را برطرف می نماید.
۲۳) برای درمان کرم کدو پوست خشک کرده ریشه با ساقه انار نیز مفید است. اما برای از بین بردن کرم کدو داروهای شیمیایی البته زیر نظر پزشک بهتر است.
۲۴) کسانی که مزاج گرم دارند انار ترش برای آنها مفید است.
۲۵) جوشانده پوست انار جهت ترشحات سفید خانم ها مفید است.
۲۶) از ترکیب گلهای له شده انار با روغن کنجد برای سوختگی استفاده می شود.
۲۷) اگر انار را با پوست و دانه به طور سالم بپزند و سپس کوبیده آن را در محل خارش بگذارند خارش را برطرف می کند.
۲۸) جوشانده گل انار درمان کننده پیوره و خون ریزی لثه می باشد.
۲۹) بهترین موقع خوردن انار صبح ناشتا با کمی گل پر است.
۳۰) انار تولید کننده اخلاط صالح است. همانا دو گونه خلط وجود دارد یکی مفید و دیگر غیر مفید که انار تولید کننده نوع مفید آن است.
۳۱) برای رفع درد سینه یا سرفه خشک سر انار استفاده می شود
۳۲) پودر پوست انار برای التیام زخمهای کهنه مفید است.
۳۳) عصاره گل انار و گلاب برای ورم چشم مفید است. بصورت ضماد با احتیاط مصرف شود.
۳۴) گل انار با آب بارهنگ برای زخمهای آلات تناسلی آقایان مفید است. در ضمن به جای گل ما می توانیم از پی سفید داخل انار استفاده کنیم.
۳۵) انار دفع کننده مضرات دخانیات می باشد.
۳۶) کسانی که می خواهند نوزادی زیبا داشته باشند در دوران حاملگی در فواصل غذا و ظهر و شب انار بخورند.
۳۷) خوردن انار مستی را رفع می کند.
۳۸) انار جهت صفرا و تب صفراوی مفید است. قبل از غذا میل شود.
39) امام صادق (ع) می فرمایند: بخورید انار را با پرده های وسط آن تا معده را صیقل دهد و هوش را زیاد کند.
۴0) حضرت علی(ع) می فرمایند: به کودکان خود انار دهید تا زودتر به سخن آیند.