برگ سبز -سایتی برای گیاهان دارویی و مدیریت کشاورزی

گیاهان دارویی کشت قارچ تراریوم و بونسای گیاهان اپارتمانی

برگ سبز -سایتی برای گیاهان دارویی و مدیریت کشاورزی

گیاهان دارویی کشت قارچ تراریوم و بونسای گیاهان اپارتمانی

تولید شیر شتر


جدول شماره (12) : مقایسه میزان اسیدهای چرب در شیر انسان ، گاو ، بز با شیر شتر

نام اسید چرب      

شیر گاو %        

شیر بز %          

شیرانسان%        

شیر شتر

 

محلول   

خاکستر

 

K4  بیوتریک

 

K6  کبروئیک

 

K8  کابریلیک

 

K10  کابریک

 

K12  لوریک

 

K14  میرستیک

 

K16  پالمتیک

 

K18  سیتاریک

 

K10-18 دولیبک

 

K20-18  لینولیک

90/2

 

90/1

 

79/0

 

59/1

 

85/5

 

70/19

 

10/15

 

30/14

 

90/31

 

50/4    

60/2

 

90/2

 

70/2

 

80/4

 

30/3

 

30/10

 

60/24

 

50/12

 

50/28

 

20/2    

--

 

--

 

--

 

--

 

45/5

 

65/5

 

30/18

 

10/3

 

10/34

 

10/25  

35/2

 

-

 

18/0

 

50/0

 

75/0

 

54/9

 

20/29

 

10/12

 

21/27

 

59/2     00/1

 

--

 

50/0

 

10/0

 

50/0

 

00/10

 

50/31

 

00/14

 

00/25

 

00/3

 

 

 

جدول شماره (13) : نمایانگر آنالیز کرومانوگرافی چربی شیر شتر

 

میزان    

نسبت %

 

اسید پالمتیک

 

اسید اولئیک

 

اسید سیر ستیک

 

اسید پالسیتواولیک

 

میزان عمل هضم پروتئین

 

میزان پروتئین خام

 

میزان کازئین      

7/26

 

5/25

 

4/11

 

11

 

4/81

 

96/2

 

90

 

 


جدول شماره (14) : میزان پروتئین در شیر برخی از حیوانات اهلی (%)

نام حیوان           

پروتئین کلی        

کازئین   

البومین و گلوبولین

 

شتر

 

گاو

 

اسب     

45/4

 

40/3

 

20/2    

22/3

 

70/2

 

25/1    

23/1

 

70/0

 

95/0

 


 

جدول شماره (15) : مقایسه میزان اسیدهای آمینه در شیر شتران دو کوهانه و یک کوهانه

 

نام اسید آمینه       

شیر شتران دوکوهانه ((**%          

شیر شتران یک کوهانه(*)%

 

لیسیتین

 

لیسیتین+ارپنین+هیستدین

 

اسید اسپاراجین

 

سیرین

 

گلسین

 

اسید گلوماتیک

 

ارجنین

 

لیسین

 

هیستدین

 

برولین

 

تیرونین

 

الانین

 

تیروسین

 

میتونین

 

والین

 

لیسین+ایزولیسین

 

لیوسین

 

گلوتامین

 

فینیل آلانین

 

نشادر

 

           

57/0

 

88/0

 

77/4

 

47/6

 

83/0

 

86/14

 

--

 

--

 

--

 

--

 

63/4

 

40/3

 

46/3

 

96/3

 

50/8

 

24/21

 

--

 

--

 

--

 

--        

--

 

05/16

 

65/7

 

90/5

 

57/1

 

--

 

15/3

 

40/10

 

50/2

 

30/13

 

90/6

 

05/3

 

80/5

 

50/3

 

40/7

 

00/14

 

6/7

 

40/23

 

70/5

 

72/1

 

 


 

جدول شماره (16): خواص شیمیائی و طبیعی چربی شیر شتر

 

خاصیت 

متوسط  

متغیرات

 

متوسط مقدار چربی

 

مقدار شکست نور

 

در 60 درجه

 

درجه ذوب

 

درجه انجماد

 

عدد استر

 

 

 

عدد ید

 

 

 

 

 

اسیدیته  

1/5 %

 

 

 

451/1 %

 

4/41  درجه

 

0/32  درجه

 

200 میلیگرم هیدروکسید سدیم

 

 

 

--

 

 

 

 

 

 200 میلیگرم هیدروکسید سدیم

 

           

5/4- 6/5 %

 

(بیشترین مقدار در تابستان)

 

449/1- 453/1

 

3/38- 2/44

 

2/27- 2/37

 

190- 205

 

 

 

5/45- 7/70

 

 

 

 

 

2/0 – 5/0

 

 

 

 

جدول شماره (17) : مقایسه میزان متوسط تعداد و قطر گلبولهای چربی در حیوانات اهلی

نام حیوان           

تعداد گلبول های چربی/ سانتی مترمکعب         

قطر گلبولهای چربی / میکرومتر

گاومیش

 

گاو

 

گوسفند

 

بز

 

شتر      

71/1×109

 

81/1× 109

 

61/3 × 109

 

64/2 × 109

 

409/5 × 109    

34/4

 

65/ 3

 

14/ 3

 

25/ 3

 

90/ 2

 

 

دول شماره (18) : ترکیب شیمیائی شیر شتر لیبی در طی دو دوره شیر دهی

محتویات

طی شش ماهه اول            

طی شش ماهه دوم شیر دهی

 

متوسط  

انحراف نسبی      

متوسط  

انحراف نسبی

 

چربی

 

پروتئین

 

لاکتوز

 

آّب

 

خاکستر

 

حجم یونهای هیدروژن       

30/3

 

30/3

 

61/0

 

02/87

 

82/0

 

82/6    

89/0

 

59/0

 

49/0

 

2/3

 

09/0

 

92/0    

66/3

 

53/3

 

10/4

 

30/87

 

15/1

 

20/6    

92/0

 

54/0

 

50/0

 

6/3

 

12/0

 

91/0

 

 

منبع : گروه بررسی شتر – دانشگاه الفاتح ،‌انجمن ملی تحقیقات علمی طرابلس هزارو نهصد و نود و هشت

کتاب: الابل فی الوطن العربی ص دویست و بیست و هشت

 

جدول شماره ( نوزده) : ترکیب شیمیائی شیر شتران لیبی در مراحل مختلف شیر دهی

نوع شیر

آّب        

چربی% 

پروتئین%          

لاکتوز%           

املاح معدنی%    

مواد سخت

 

شیر ناقه جوان

 

(طی شش ماهه اول شیر دهی)         

2/87    

19/4    

15/3    

96/3    

28/1     80/12

 

شیر ناقه مسن

 

(طی شش ماهه دوم از شیر دهی)     

3/87    

88/3    

88/3    

39/3    

48/1    

75/12

آغوز     

9/82    

87/0    

33/10  

12/5    

92/0    

15/17

 

 


جدول شماره (20) : درصد محتویات آغوز شتر

محتویات

متغیرات%         

متوسط%

 

چربی

 

پروتئین

 

لاکتوز

 

خاکستر

 

درجه اسیدیته       

1/0- 4/0

 

79/15- 52/19

 

98/3- 13/5

 

44/1- 80/2

 

(درصد اسید لاکتیک)         

25/0

 

66/17

 

56/4

 

62/2

 

38/0

 

 

منبع: نشره منظمه الاغذیه و الزراعه العالمیه (الا بل و لبنها ) – رقم 26 الا نتاج الحیوانی و صحته روما 1982

 

جدول شماره (21) : درصد تفریقی محتویات شیر شتر و چال

 

ماده      

شیر شتر

چال

 

اسیدیته

 

چربی

 

لاکتوز

 

مواد سخت غیر چربی

 

خاکستر

 

الکل اتیلیک

 

اسید اسکوربیک

 

ویتامین C          

18

 

3/4 %

 

75/2 %

 

2/8 %

 

86/0 %

 

--

 

--

 

6/5 میلی گرم

 

           

28

 

3/4 %

 

32/1 %

 

6/6 %

 

75/0 %

 

1/1 %

 

--

 

8/4 میلی گرم

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.