ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
جدول شماره (12) : مقایسه میزان اسیدهای چرب در شیر انسان ، گاو ، بز با شیر شتر
نام اسید چرب
شیر گاو %
شیر بز %
شیرانسان%
شیر شتر
محلول
خاکستر
K4 بیوتریک
K6 کبروئیک
K8 کابریلیک
K10 کابریک
K12 لوریک
K14 میرستیک
K16 پالمتیک
K18 سیتاریک
K10-18 دولیبک
K20-18 لینولیک
90/2
90/1
79/0
59/1
85/5
70/19
10/15
30/14
90/31
50/4
60/2
90/2
70/2
80/4
30/3
30/10
60/24
50/12
50/28
20/2
--
--
--
--
45/5
65/5
30/18
10/3
10/34
10/25
35/2
-
18/0
50/0
75/0
54/9
20/29
10/12
21/27
59/2 00/1
--
50/0
10/0
50/0
00/10
50/31
00/14
00/25
00/3
جدول شماره (13) : نمایانگر آنالیز کرومانوگرافی چربی شیر شتر
میزان
نسبت %
اسید پالمتیک
اسید اولئیک
اسید سیر ستیک
اسید پالسیتواولیک
میزان عمل هضم پروتئین
میزان پروتئین خام
میزان کازئین
7/26
5/25
4/11
11
4/81
96/2
90
جدول شماره (14) : میزان پروتئین در شیر برخی از حیوانات اهلی (%)
نام حیوان
پروتئین کلی
کازئین
البومین و گلوبولین
شتر
گاو
اسب
45/4
40/3
20/2
22/3
70/2
25/1
23/1
70/0
95/0
جدول شماره (15) : مقایسه میزان اسیدهای آمینه در شیر شتران دو کوهانه و یک کوهانه
نام اسید آمینه
شیر شتران دوکوهانه ((**%
شیر شتران یک کوهانه(*)%
لیسیتین
لیسیتین+ارپنین+هیستدین
اسید اسپاراجین
سیرین
گلسین
اسید گلوماتیک
ارجنین
لیسین
هیستدین
برولین
تیرونین
الانین
تیروسین
میتونین
والین
لیسین+ایزولیسین
لیوسین
گلوتامین
فینیل آلانین
نشادر
57/0
88/0
77/4
47/6
83/0
86/14
--
--
--
--
63/4
40/3
46/3
96/3
50/8
24/21
--
--
--
--
--
05/16
65/7
90/5
57/1
--
15/3
40/10
50/2
30/13
90/6
05/3
80/5
50/3
40/7
00/14
6/7
40/23
70/5
72/1
جدول شماره (16): خواص شیمیائی و طبیعی چربی شیر شتر
خاصیت
متوسط
متغیرات
متوسط مقدار چربی
مقدار شکست نور
در 60 درجه
درجه ذوب
درجه انجماد
عدد استر
عدد ید
اسیدیته
1/5 %
451/1 %
4/41 درجه
0/32 درجه
200 میلیگرم هیدروکسید سدیم
--
200 میلیگرم هیدروکسید سدیم
5/4- 6/5 %
(بیشترین مقدار در تابستان)
449/1- 453/1
3/38- 2/44
2/27- 2/37
190- 205
5/45- 7/70
2/0 – 5/0
جدول شماره (17) : مقایسه میزان متوسط تعداد و قطر گلبولهای چربی در حیوانات اهلی
نام حیوان
تعداد گلبول های چربی/ سانتی مترمکعب
قطر گلبولهای چربی / میکرومتر
گاومیش
گاو
گوسفند
بز
شتر
71/1×109
81/1× 109
61/3 × 109
64/2 × 109
409/5 × 109
34/4
65/ 3
14/ 3
25/ 3
90/ 2
دول شماره (18) : ترکیب شیمیائی شیر شتر لیبی در طی دو دوره شیر دهی
محتویات
طی شش ماهه اول
طی شش ماهه دوم شیر دهی
متوسط
انحراف نسبی
متوسط
انحراف نسبی
چربی
پروتئین
لاکتوز
آّب
خاکستر
حجم یونهای هیدروژن
30/3
30/3
61/0
02/87
82/0
82/6
89/0
59/0
49/0
2/3
09/0
92/0
66/3
53/3
10/4
30/87
15/1
20/6
92/0
54/0
50/0
6/3
12/0
91/0
منبع : گروه بررسی شتر – دانشگاه الفاتح ،انجمن ملی تحقیقات علمی طرابلس هزارو نهصد و نود و هشت
کتاب: الابل فی الوطن العربی ص دویست و بیست و هشت
جدول شماره ( نوزده) : ترکیب شیمیائی شیر شتران لیبی در مراحل مختلف شیر دهی
نوع شیر
آّب
چربی%
پروتئین%
لاکتوز%
املاح معدنی%
مواد سخت
شیر ناقه جوان
(طی شش ماهه اول شیر دهی)
2/87
19/4
15/3
96/3
28/1 80/12
شیر ناقه مسن
(طی شش ماهه دوم از شیر دهی)
3/87
88/3
88/3
39/3
48/1
75/12
آغوز
9/82
87/0
33/10
12/5
92/0
15/17
جدول شماره (20) : درصد محتویات آغوز شتر
محتویات
متغیرات%
متوسط%
چربی
پروتئین
لاکتوز
خاکستر
درجه اسیدیته
1/0- 4/0
79/15- 52/19
98/3- 13/5
44/1- 80/2
(درصد اسید لاکتیک)
25/0
66/17
56/4
62/2
38/0
منبع: نشره منظمه الاغذیه و الزراعه العالمیه (الا بل و لبنها ) – رقم 26 الا نتاج الحیوانی و صحته روما 1982
جدول شماره (21) : درصد تفریقی محتویات شیر شتر و چال
ماده
شیر شتر
چال
اسیدیته
چربی
لاکتوز
مواد سخت غیر چربی
خاکستر
الکل اتیلیک
اسید اسکوربیک
ویتامین C
18
3/4 %
75/2 %
2/8 %
86/0 %
--
--
6/5 میلی گرم
28
3/4 %
32/1 %
6/6 %
75/0 %
1/1 %
--
8/4 میلی گرم