ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
احتیاجات غذایی گیاه و انواع محلول های غذایی (خصوصیات یک محلول غذایی مناسب) فرمول های غذایی متعددی برای کشت هیدروپونیک وجود دارد که بیش از 40 سال بر روی آنها تحقیق و مطالعه شده است.بعضی از این محلولها برای گیاهان خاصی طراحی شده اند ولی بعضی نیز برای تمام گیاهانی که در کشت هیدروپونیک استفاده می شوند بکار می روند. برای رشد گیاهان در کشت هیدروپونیک باید مقدار عناصر مختلف در یک رنج مشخص حفظ شوند که این کار نیاز به آزمایش مرتب محلول غذایی دارد. در کشت هیدروپونیک اشتباهات را به سختی می توان جبران کرد زیرا در این روش هر عنصر اثر خود را به سرعت نمایان می کند. بنابراین باید دقت زیادی در انتخاب یا ساخت محلول غذایی بکار برد. میانگین عناصری که در یک محلول غذایی مناسب وجود دارد
| 150-400 | مقدار بر حسب PPM |
محلول مادر (پایه) Stock | میزان کاربرد ml/l |
محلول 1 |
برخی دیگر از فرمولهای غذایی
محلول Knop | |||
منبع | mg/l یا (g/l) | ||
KNO3 | 0/2 | ||
Ca(NO3)2 | 0/8 | ||
NH2PO4 | 0/2 | ||
MgSO4 . 7H2O | 0/2 |
برخی فرمولهای غذایی تولید تجاری سبزیجات
FePO4
میزان (g در 100 گالن آب)
منبع Johnson Jensen Larson Cooper
میزان (
cg در 100 گالن آب)منبع Johnson Jensen Larson Cooper نیتروژن 105 106 172 236 فسفر 33 62 41 60 پتاسیم 138 156 300 300 کلسیم 85 93 180 185 منیزیم 25 48 48 80 گوگرد 33 64 158 68 ریز مغذیها بر 0/23 0/46 1 0/3 مس 0/01 0/05 0/3 0/1 آهن 2/3 3/8 3 0/1 منگنز 0/26 0/81 1/3 2 مولیبدن 0/007 0/03 0/07 0/2 روی 0/024 0/09 0/3 0/1 گونه های مختلف در ابتدای رشد احتیاج به اصلاح در ترکیب محلول غذایی دارند. بعضی از محصولات نسبت به دیگر محصولات حساسیت بیشتری دارند. بنابراین، امکان دارد فرمولی که برای یک محصول خوب کار می کند، برای گیاه دیگر مناسب نباشد. تنظیم محلول غذایی به عهده شما است. ممکن است در استفاده از این محلول ها به مشکلاتی برخورد کنید که با داشتن آگاهی از نیازهای هر گیاه و علائم کمبود و اطلاعات دیگر می توانید محلول مناسب خود را تهیه کنید.
مقادیر شناخته شده عناصر اصلی در برخی محصولات
محصول نیتروژن فسفر پتاسیم کلسیم منیزیم خیار 230 40 315 175 42 بادمجان 175 39 235 150 28 گیاهان علفی 210 80 175 180 67 کاهو 200 50 300 200 65 هندوانه 186 39 235 180 25 فلفل 175 39 235 150 28 گوجه فرنگی 200 50 360 185 45
فرمول محلول غذایی برای محصولات مختلف
میزان (g در 100 لیتر)
منبع گوجه فرنگی کاهو گل سرخ عناصر اصلی
نیترات کلسیم 680 407 543 سولفات منیزیم 250 985 185 نیترات پتاسیم 350 404 429 کلرید پتاسیم 170 - - فسفات منو پتاسیم 200 136 204 نیترات آمونیوم - 60 20 ریز مغذیها
شلات آهن 15 19/6 19/6 /td> سولفات منگنز /td> 1/78 /td> 0/96 /td> 3/9 /td> بر /td> 2/43 /td> 0/97 /td> 1/1 /td> سولفات روی /td> 0/28 /td> 0/552 /td> 0/448 /td> سولفات روی /td> 0/12 /td> 0/12 /td> 0/12 /td> مولیبدات سدیم /td> 0/128 /td> 0/128 /td> 0/127 /td> نیترات پتاسیم /td> 95 /td> 77 /td> 67 /td> 221 /td> فسفات منو پتاسیم /td> 54 /td> 103 /td> - /td> 99 /td> سولفات منیزیم پتاسیم /td> - /td> - /td> 167 /td> - /td> سولفات پتاسیم /td> - /td> - /td> 130 /td> - /td> نیترات کلسیم /td> 173 /td> 189 /td> 360 /td> 380 /td> سولفات منیزیم /td> 95 /td> 187 /td> - /td> 194 /td> اسید فسفریک 75% /td> - /td> - /td> 40ml /td> - /td> آهن شلات FeDTPA /td> 9 /td> 9/6 /td> 12 /td> 30 /td> اسید بوریک /td> 0/5 /td> 1 /td> 2/2 /td> 0/6 /td> سولفات مس /td> 0/01 /td> - /td> 0/5 /td> 0/15 /td> کلرید مس /td> - /td> 0/05 /td> - /td> - /td> سولفات منگنز /td> 0/3 /td> 0/9 /td> 1/5 /td> 2/3 /td> سولفات روی /td> 0/4 /td> 0/15 /td> 0/5 /td> 0/17 /td> اسید مولیبدیک /td> 0/005 /td> 0/02 /td> 0/04 /td> - /td> مولیبدات آمونیوم /td> - /td> - /td> - /td> 0/14 فرمول تولید سبزیجات به روش تجاری
کنترل EC:
راهنمای کلی میزان مناسب EC
گیاهان میوه ای مثل خیار گوجه | گیاهان برگی مثل کاهو و ریحان | |
مرحله ابتدایی رشد (کاشت دانه) | 1600 -1800 mMho/cm | 1400 -1600 mMho/cm |
متوسط EC | 2500 mMho/cm 1750 ppm | 1800 mMho/cm 1260 ppm |
میوه دهی | 2400 -2600 mMho/cm 1680 -1820 ppm | -------- |
شرایط کمی نور (زمستان) | 2800 -3000 mMho/cm 2000 ppm | 2000 mMho/cm 1320 ppm |
شرایط زیادی نور(تابستان) | 2200 -2400 mMho/cm 1700 ppm | 1600 mMho/cm 1120 ppm |