برگ سبز -سایتی برای گیاهان دارویی و مدیریت کشاورزی

گیاهان دارویی کشت قارچ تراریوم و بونسای گیاهان اپارتمانی

برگ سبز -سایتی برای گیاهان دارویی و مدیریت کشاورزی

گیاهان دارویی کشت قارچ تراریوم و بونسای گیاهان اپارتمانی

تاماریلوی کوتوله:

تاماریلوی کوتوله:

خصوصیات گیاهشناسی:
گیاه "تاماریلوی کوتوله" درختچه یا درختی کوچک به ارتفاع 1 تا متر می باشد.
 این درخت بدون خار و دارای شاخه های انبوه و کرک های فراوان و غده ای و چندگوش و با 
عطری قوی است.
برگ ها دارای دمبرگ هایی به طول 5 تا 10 سانتیمتر، پهنکی به طول 10 تا 15 سانتیمتر
و عرض 10 تا 12 سانتیمتر و تخم مرغی شکل و نوک تیز بوده که حاشیه برگ ها
 یکپارچه یا کمی موجدار می باشد. هر برگ دارای دو گوشوارک کاذب در جوانب که
 1.5 تا 3 سانتیمتر طول و 1 تا 3 سانتیمتر نیز پهنا دارند می باشد. این گوشواک ها نیز 
تخم مرغی شکل بوده و معمولاً بدون دمبرگ یا دارای دمبرگی به طول 1 تا 3 میلیمتر هستند.
گل آذین ها در ابتدا به صورت انتهایی است که به مرور زمان بصورت جانبی نمایان می گردد.
 ساقه ی گلدهنده اصلی (گل آذین) به طول 3 تا 8 سانتیمتر و ساقه های گلدهنده ی فرعی به طول 5 تا 7 سانتیمتر هستند.
این گیاه تعداد زیادی میوه در گل آذین های خوشه ای و سنبله تولید می کند. ساقه میوه 
دهنده به طول 2 سانتیمتر و لوب های کاسه ی گل نیز تا 1 سانتیمتر طول دارند. این میوه
 ها از نوع سته هستند و ظاهری تخم مرغی شکل و پوشیده از کرک های ستاره ای یا
 ساده دارند. میوه های رسیده به رنگ زرد یا زرد مایل به نارنجی هستند. هر میوه حدود
 1 سانتیمتر طول داشته و بذرهای موجود در میوه نیز حدود 1.5 میلیمتر طول دارند.
 این بذرها به تعداد زیاد، به رنگ قهوه ای مایل به زرد روشن و دیسکی شکل می باشند.

شرایط محیط رشد:
گیاه تاماریلوی کوتوله نسبت به سرمای کم مقاوم می باشد. و در نواحی با آفتاب کامل، 
بهتر رشد می کند. همچنین استفاده از خاک های به خوبی آبیاری شده و نیز آبیاری 
منظم در طول فصل رشد را ترجیح می دهد.
این گیاهان معمولاً در نواحی شمال غرب آرژانتین و جنوب بولیوی و کوردیلرا گسترش دارند.
این گیاه جزو گیاهان چندساله و گرمسیری طبقه بندی می شود.

کابردها:
میوه های این گیاه خوراکی هستند. همچنین این درختچه ها در برخی موارد به دلیل 
تولید برگ های کرکی و زیبایشان، به عنوان گیاهی زینتی نیز کشت می شوند.

آفات:
این گیاه نیز مانند سایر جنس های خانواده بادمجان، مورد حمله آفات، عنکبوت ها و 
پروانه های بال سفید قرار می گیرد.

تکثیر:
تکثیر تاماریلوی کوتوله با استفاده از کشت بذرهای آن صورت می گیرد. این بذرها 
در بهار یا اواخر زمستان جوانه می زنند. سپس در اواسط بهار، زمانی که به اندازه کافی
 رشد کردند می توان نشاها را به گلدان یا زمین منتقل نمود.

کاکتوس عید پاک:

کاکتوس عید پاک:

دانستنی های علمی:
"کاکتوس عید پاک" گیاهی اپی فیت از خانواده کاکتوس ها است. و به عنوان یک گیاه زینتی در سطح وسیع کشت می شود. این گیاه به دلیل دوره ی گلدهی آن در نیمکره شمالی به این نام نامیده شده است.
این گیاه در نواحی جنوب شرقی برزیل، در پارانا و سانتاکاتارینا، در ارتفاعات 350 تا 1300 متری از سطح دریا یافت می شود. همراه با گونه های دیگری مانند H. gaertneri به صورت اپی فیت روی درختان یا اغلب روی صخره ها در جنگل های پرباران نواحی گرمسیری رشد می کنند.

خصوصیات گیاهشناسی:
این گونه از کاکتوس که معمولاً به صورت اپی فیت روی درختان یا صخره ها رشد می کند، در زمان بلوغ دارای انشعابات فراوان و چوبی می شود که به شکل آویزان از گیاه مشاهده می شوند. این ساقه ها دارای قطعات مشخص و پهنی هستند که دارای اندام های فتوسنتز کننده می باشند. بخش های جوانتر به رنگ سبز کمرنگ، به طول 4 تا 7 سانتیمتر و عرض 2 تا 2.5 سانتیمتر با شکاف ها و بریدگی های کوچک در قسمت حاشیه ها هستند. آرئول ها در کاکتوس از این شکاف ها ایجاد می شود.
گل ها نیز از آرئول های انتهای ساقه ها تشکیل می شوند. این گل ها به رنگ های سرخ یا سرخ مایل به زر، به طول 4 تا 5 سانتیمتر، به شکل متقارن شعاعی بوده که در صورت شکوفا شدن به شکل قیف در می آید که حداکثر قطر آن به 4 تا 7.5 سانتیمتر می رسد.
پس از گلدهی و تلقیح، میوه های کشیده و قرمز رنگ تشکیل خواهند شد.

شرایط محیط رشد:
دمای مناسب در تابستان 25 درجه سانتیگراد و در زمستان 7 تا 13 درجه سانتیگراد می باشد تا در این شرایط جوانه ها به خوبی تشکیل شوند.
از نظر نیاز نوری، شرایط آفتاب کامل تا نیمه سایه برای آن پیشنهاد می شود. در فصل تابستان نیز می توان آن را در محیط خارج گلخانه کشت نمود.
از نظر نیاز آبی، این گونه های گیاهی به کمبود و یا زیادی آب واکنش نشان می دهند و پیشنهاد می شود خاک بستر آنها پیوسته مرطوب باشد.
پی اچ مناسب خاک برای آن نیز بین 6.1 تا 7.8 می باشد.
اگرچه این گیاهان بصورت اپی فیت روی درختان یا صخره ها رشد می کنند ولی برای کشت در خاک معمولاً خاک های ناهموار و زبر را ترجیح می دهند. بهترین خاک برای رشد آنها مخلوطی از خاک باغچه، پامیس، پوست درخت یا پرلیت است.
تغذیه این گیاه بهتر است هر 14 روز یکبار صورت گیرد و نیاز کودی آن نیز برای عناصر ماکرو (NPK) به نسبت های مساوی 10:10:10 می باشد.

مشکلات احتمالی:
اگر آبیاری نامنظم باشد و کوددهی به موقع صورت نگیرد، گل های گیاه ریزش می کنند و تعداد گل های تولید شده نیز کم می شود.
اگر انرژی گیاه صرف تولید میوه شود، گل ها در سال بعد کوچکتر خواهند بود. بنابراین برای رفع این مشکل بهتر است گل های پژمرده و پلاسیده را قبل از تولید میوه از روی گیاه حذف نمود تا انرژی گیاه ذخیره گردد و گل های بزرگ در سال بعد تولید نماید.
زیاد دست زدن و لمس کردن گل ها نیز سبب ریزش آنها می شود.

تکثیر:
تکثیر کاکتوس عیدپاک از طریق بریدن بخش های ساقه انجام می شود. این بخش ها را پس از برش مدتی در هوای آزاد نگهداری می کنند تا خشک شود و سپس در خاک مناسب و کمی مرطوب کشت می کنند

نیلوفر صحرایی بزرگ:

نیلوفر صحرایی بزرگ:

دانستنی های علمی:
"نیلوفر صحرایی بزرگ" یکی از گونه های نیلوفر صحرایی است که در تمامی نواحی معتدل نیمکره شمالی و جنوبی یافت می شود. و معمولاً به عنوان علف هرز شناخته می شود.

خصوصیات گیاهشناسی:
این گیاه، گیاهی علفی و چندساله و دارای پیچک است که جهت رشد آن در جهت عقربه های ساعت می باشد. این گیاه تا ارتفاع 2 تا 4 متر و به ندرت 5 متر می تواند رشد کند. 
برگ ها به رنگ سبز کمرنگ و مات با آرایش مارپیچی اند. این برگ ها ساده، در انتهای برگ به صورت نوک تیز، به طول 5 تا 10 سانتیمتر و عرض 3 تا 7 سانتیمتر هستند.
گل ها در اواخر بهار تا پایان تابستان نمایان می شوند. زمانی که گلها به صورت جوانه هستند، به وسیله براکته های بزرگی پوشانده می شوند. این براکته ها روی گیاه باقی می مانند تا در نهایت به عنوان کاسبرگ در گل دیده می شوند. گل های باز شده به صورت شیپوری شکل بوده و حدود 7 سانتیمتر نیز قطر دارند. این گل ها به رنگ سفید یا صورتی کمرنگ با نوارهای سفید می باشند.
میوه ها به صورت کپسول های کروی شکل، به قطر یک سانتیمتر و حاوی دو تا چهار بذر بزرگ و سیاه رنگ می باشند. روی این بذرها بخش هایی به رنگ نارنجی دیده می شود. بذرها بصورت خودکشت در زمین و باغ ها پراکنده شده و جوانه می زنند. این بذرها حدود 30 سال می توانند زنده بمانند و قوه نامیه خود را حفظ کنند.
نیلوفر صحرایی بزرگ دارای ریشه های قوی است که حدود 3 تا 4 متر نیز می توانند طول داشته باشند.
این گیاه بسیار سریع الرشد بوده و دارای شاخه های چسبناکی هستند که می توانند به سرعت تمام درختچه ها یا درختان کوچک اطراف خود را به شاخ و برگ خود بپوشانند.

شرایط محیط رشد:
گیاه نیلوفر صحرایی مناسب برای خاک های با بافت های مختلف (سبک، متوسط تا سنگین) می باشد. pH مناسب برای آن نیز پی اچ اسیدی، خنثی و کمی قلیایی است. 
این گیاه می تواند در شرایط آفتاب کامل تا نیمه سایه به خوبی رشد کند. همچنین خاک ها مرطوب را برای رشد بهینه ترجیح می دهد.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
نیلوفر صحرایی معمولاً به عنوان علف هرز و به صورت خودرو در باغ ها، زمین ها، حاشیه جاده و غیره رشد می کنند. ولی در برخی موارد از ریشه ها و شاخ و برگ این گیاه نیز به عنوان مصارف خوراکی نیز استفاده می کنند. به عنوان مثال، ریشه ها و شاخه ها را شسته، دم کرده و به عنوان یک منبع نشاسته و قند از آن استفاده می کنند. این ترکیب می تواند بسیار مغذی باشد و مزه ای شیرین دارد. ولی در مصرف آن باید احتیاط کرد زیرا دارای خاصیت مسهلی می باشد.
علاوه بر مسهل بودن دارای خواصی همچون مسکن، مدر و تب بر نیز است.
همچنین از ساقه های این گیاه به دلیل منعطف بودن می توان در سبدبافی نیز استفاده کرد.
نیلوفر صحرایی دارای گل های زیبایی است ولی گل های آن عمر و ماندگاری کوتاهی دارند.

تکثیر:
تکثیر این گیاه از طریق کشت بذرهای آن در فصل بهار صورت می گیرد. این بذرها حدود 1 تا 3 ماه پس از کشت و در دمای 15 درجه سانتیگراد جوانه می زنند.

گیاه سرما خوردگی

گیاه سرما خوردگی
 

آب ریزش بینی، بی حالی، کیپ شدن دماغ و غیره از علائم شایع سرماخوردگی است که احساس ناخوشایند به همه می‌دهد. در این مقاله چند روش سریع برای درمان این علائم ارائه می‌دهیم.

نوشیدن آب، بدن را تمیز می‌کند. در واقع نوشیدن آب توکسین‌ها یا همان سموم بدن و باکتری‌ها و ویروس‌ها را دفع می‌کند. لازم است که روزانه یک و نیم لیتر آب مصرف شود. در دوره‌ی سرماخوردگی برای خودتان جوشانده‌های مناسب و سوپ مرغ، تهیه و میل کنید. سوپ داغ با پیاز، سیر و اندکی فلفل مجاری تنفسی را باز می‌کند. توصیه می‌کنیم شربت عسل، لیموترش و آب جوش میل کنید. این شربت حساسیت سینه را تسکین می‌دهد و دارای قدرت ضدعفونی کنندگی بالایی است. 
آویشن دم کنید 
آویشن سرشار از «فنول» است برای همین یک ضدعفونی کننده موثر می‌شود که با بیماری‌های مجاری تنفسی مقابله می‌کند. متخصصان معتقدند که این گیاه در درمان التهاب مجاری تنفسی بسیار موثر عمل می‌کند. برای بهره‌مندی از خواص سیر توصیه می‌کنیم دو حبه سیر را له کنید و سپس آن‌را با شیر یا آب گوشت یا آب مرغ بجوشانید و داغ میل کنید، دو قاشق چای‌خوری آویشن را در یک فنجان آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد. محلول را صاف کنید و روزانه سه مرتبه از این دم کرده میل کنید. 
سیر را دریابید 
سیر حاوی ماده ایی به نام «آلیسین» است که خواص ضدعفونی کنندگی و ضدباکتریایی است. نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان می‌دهد افرادی که روزانه سیر مصرف می‌کنند کمتر سرما می‌خورند و زمانی که دچار سرماخوردگی می‌شوند علائم سرماخوردگی‌شان خیلی زود از بین می‌رود. برای بهره‌مندی از خواص سیر توصیه می‌کنیم دو حبه سیر را له کنید و سپس آن‌را با شیر یا آب گوشت یا آب مرغ بجوشانید و داغ میل کنید. 
پیاز و عسل 
شربت پیاز 
پیاز ضدعفونی کننده‌ی موثری است. پیاز پخته شده خلط آور است و به این ترتیب باعث تسکین گلو شده و ترشحات برونشیتی و علائم سرماخوردگی را از بین می‌برد. 100 گرم پیاز را خرد کنید و در 20 سی‌سی لیتر آب و به مدت 20 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و 1 قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید. دوباره محلول را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید مثل شربت غلیظ شود. روزانه 2 تا 6 قاشق چای‌خوری از این شربت میل کنید. 
با اسطوخودوس بخور کنید 
بخور دادن در دوره‌ی سرماخوردگی باعث می‌شود که مجاری تنفسی باز شود. به خاطر اینکه گرما باعث انبساط رگ‌های خونی و افزایش سرعت جریان خون می‌شود و به این ترتیب سرعت عکس‌العمل سیستم ایمنی بدن را بالا می‌برد. توجه داشته باشید که خود بخار تأثیر مفیدی در درمان سرماخوردگی دارد. حمام، سونا و حتی دوش آب گرم باعث بهبود سرماخوردگی می‌شود. یکی از بخورهای مفید بخور با اسطوخودوس است. برای این کار 5 قطره روغن اسطوخودوس را به یک کاسه آب داغ اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه بخور دهید. اگر سرماخوردگی‌تان شدید بود این کار را روزی سه مرتبه تکرار کنید. در صورتی که سرماخوردگی‌تان خفیف بود یک مرتبه قبل از خواب بخور اسطوخودوس دهید. باید بدانید اسطوخودوس خواص ضدعفونی کننده و ضدالتهابی دارد که ترشحات بینی را بهبود می‌دهد. 
سینه‌تان را با اکالیپتوس ماساژ دهید 
اکالیپتوس به طوری موثر با بیمارهای تنفسی مقابله می‌کند. به خاطر اینکه این گیاه ضدعفونی کننده و خلط آور است. خواص دارویی این گیاه مدیون ماده ایی به نام اوکالیپتول است. این ماده به طور مستقیم روی سلول‌های برونشیت تأثیر می‌گذارد. پیاز پخته شده خلط آور است و به این ترتیب باعث تسکین گلو شده و ترشحات برونشیتی و علائم سرماخوردگی را از بین می‌برد ترکیبات اکالیپتوس ترشحات ریوی را روان کرده و دفع آن‌ها را آسان‌تر می‌سازند. این گیاه التهاب مجاری تنفسی را درمان می‌کند.زمانی که سرما می‌خورید 15 تا 20 قطره روغن اکالیپتوس را در 25 میلی گرم روغن مایع گیاهی ریخته و سینه‌تان را با آن ماساژ دهید. هر روز 3 مرتبه این کار را تکرار کنید. 
آب نمک 
شستشو دادن بینی با سرم شستشو یا آب نمک معمولی باعث تمیز شدن مجاری بینی و از بین رفتن خلط می‌شود. زمانی که مجاری تنفسی شستشو داده نشود شرایطی به وجود می‌آید که میکروب‌ها در مجاری تنفسی بیشتر شوند. برای شستشوی مجاری تنفسی‌تان یک لیتر آب را با یک قاشق چای‌خوری پُر نمک بجوشانید و بگذارید تا خنک شود. آب نمک را در مشتتان ریخته و وارد سوراخ‌های بینتان کرده سرتان را به عقب ببرید به طوری که آب نمک وارد مجاری بینی‌تان شود و مخاط را تمیز کند. هر روز این کار را چندین با تکرار کنید خواهید دید که به زودی علائم بیماری‌تان رفع خواهد شد.

میوه‌ها و سبزی‌ها احتمال خرابی دندان ها را ۲۰ درصد کاهش می‌دهند


میوه‌ها و سبزی‌ها احتمال خرابی دندان ها را ۲۰ درصد کاهش می‌دهند
 

سلامانه :  مصرف منظم میوه‌ها و سبزی‌ها در طول شبانه روز ، احتمال خرابی دندان‌ها را تا 20 درصد کاهش می‌دهد که این موضوع در بین کودکان بیشتر صادق است.

مهیار قیوم آبادی دندانپزشک در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: وعده‌های غذایی سه گانه به ویژه صبحانه، می‌توانند تاثیرات قابل ملاحظه‌ای بر روی دندان‌ها بگذارند و بسیاری از موارد پوسیدگی دندان‌ها نتیجه‌ بی‌توجهی به وعده‌های اصلی غذایی است.

وی با اشاره به نقش صبحانه نخوردن در بروز خرابی دندان‌ها، تاکید کرد: افرادی که صبحانه نمی‌خورند بسیار بیشتر از افرادی که صبحانه می‌خورند اقدام به مصرف تنقلات و موادی می‌کنند که مصرف آنها در دچار مشکلاتی نظیر پوسیدگی می‌کند.

قیوم آبادی افزود: معمولا افرادی که به وعده‌های غذایی خود به ویژه صبحانه کم توجهی می‌کنند، کمتر از حد معمول میوه سبزی می‌خورند.

وی تاکید کرد: مصرف منظم میوه‌ها و سبزی‌ها در طول شبانه روز، احتمال خرابی دندان‌ها را تا 20 درصد کاهش می‌دهد که این موضوع در بین کودکان بیشتر صادق است.

قیوم آبادی یادآور شد: افرادی که در طول شبانه روز حداقل سه تا پنج ‌ وعده از میوه‌ و سبزی‌ها را مصرف می‌کنند، موارد بروز خرابی دندان‌ها در آنها بسیار کمتر از افرادی است که معمولا میوه و سبزی نمی‌خورند.