ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
آموزش کشت نخود انتظاری
کشت نخود انتظاری :
نخود در هوای کمتر از ۱۰ درجه سانتیگراد باید کشت شود .درجه حرارت متوسط و مناسب برای جوانه
زدن بذور ۷ درجه می باشد و بعد از سبز شدن تا ۹ درجه زیر صفر را تحمل می کند .
اما در گلدهی سرما به آن خسارت می زند .
نخود در مناطقی که دارای زمستان ملایم و نسبتا گرم است در پاییز و در نواحی سردسیر که طول دوره زمستان و یخبندان طولانی می باشد در بهار و بعد از سپری شدن فصل سرما کشت می شود .
نخود طالب خاکهای شنی و شنی لومی می باشد و خاکهای سنگین برای آن مناسب نیست .
در مزارعی که قبلا نخود کاشته نشده است باید بذور را با باکتریهای تثبیت کننده ازت آغشته کنیم .
کشت را زمانی انجام می دهیم که درجه حرارت خاک تا عمق ۵ سانتیمتری صفر یا کمتر است و
هر روز برودت هوا کاهش می یابد که حدود اول آبان تا اوایل دی می باشد .
تهیه زمین :
پس از برداشت غلات یا محصول زمین را شخم زده و در صورت نیاز دیسک و ماله می نیم .
در اراضی دیم بهتر است عملیات تهیه زمین با پنجه غازی و چیزل یا هرس انجام شود .
کاشت :
در کشت بصورت سنتی بذر و کود را بصورت دستپاش پاشیده و هرس و ماله یا دیسک می زنیم .
در کشت نیمه مکانیزه با استفاده از تراکتور که به آن فاروئر بسته شده جوی و پشته ها را ایجاد می
کنیم .
فاصله خطوط ۴۵ - ۲۳ می باشد بعد روی پشته ها را با دست شیاری به عمق ۱۰ سانتیمتر باز
کرده و بذور را با فاطله ۵ تا ۱۰ سانتیمتر درون شیار می کاریم .
در کشت مکانیزه میزان ۱۸۰ -۱۲۰ کیلوگرم بذر را با ردیفکار در خطئطی به فاصله ۳۵ - ۱۸ سانتیمار می
کاریم .
بذور باید بوجاری و با سموم کاپتان یا بنومیل ضدعفونی شوند .
در زراعت آبی نخود آبیاری اول بسیار مهم است بهترین زمان وقتی است که کلیه بوته ها به رنگ سبز تیره باشند زیرا رطوبت زیاد باعث شیوع بیماریهای ریشه می شود .
نخود به ۳ - ۲ دفعه وجین احتیاج دارد حتی الامکان باید از مصرف سموم علف کش خودداری شود .اولین وجین ۴۵ روز بعد از سبز شدن می باشد.
نیاز کودی :
۲۰ - ۱۵ کیلوگرم در هکتار ازت در مراحل اولیه رشد و نمو ضروری است و یا در زمانی که بوته به ارتفاع ۱۰ سانتیمتری رسیده کود سرک داده شود .زردی اوایل رشد به علت کمبود ازت می باشد .
قبل از کشت۵۰ کیلو گرم در هکتار به فسفر خالص و ۵۰ کیلوگرم در هکتار پتاس خالص احتیاج دارد .
و عناصر کم مصرف نیز بر اساس آزمایش خاک داده می شود .
برداشت :
برداشت یک هفته بعد از زرد شدن ۹۰٪ غلافها انجام می شود .
بعد از برداشت بوته ها را در مزرعه جمع آوری و مقابل آفتاب قرار می دهند .
برداشت به موقع در عملکرد اهمیت بسزایی دارد زیرا تاخیر در برداشت باعث ریزش می شود .
برای خرمنکوبی رطوبت باید ۱۲ -۱۰ ٪ یاشد . متوسط عملکرد نخود ۴۵۰ کیلوگرم در هکتار است که در کشت بهاره ۵۸۵ و در کشت انتظاری ۹۰۵ کیلوگرم در هکتار است .
نخود درارای ۲۸ -۱۸ ٪ پروتئین می باشد .