برگ سبز -سایتی برای گیاهان دارویی و مدیریت کشاورزی

برگ سبز -سایتی برای گیاهان دارویی و مدیریت کشاورزی

گیاهان دارویی کشت قارچ تراریوم و بونسای گیاهان اپارتمانی
برگ سبز -سایتی برای گیاهان دارویی و مدیریت کشاورزی

برگ سبز -سایتی برای گیاهان دارویی و مدیریت کشاورزی

گیاهان دارویی کشت قارچ تراریوم و بونسای گیاهان اپارتمانی

فرمولهای محلول غذایی کشت هیدرو پنیک

<> 

<>

فرمولهای محلول غذایی:

 

فرمولهای محلول غذایی هوگلند

 احتیاجات غذایی گیاه و انواع محلول های غذایی (خصوصیات یک محلول غذایی مناسب)

فرمول های غذایی متعددی برای کشت هیدروپونیک وجود دارد که بیش از 40 سال بر روی آنها تحقیق و مطالعه شده است.بعضی از این محلولها برای گیاهان خاصی طراحی شده اند ولی بعضی نیز برای تمام گیاهانی که در کشت هیدروپونیک استفاده می شوند بکار می روند. برای رشد گیاهان در کشت هیدروپونیک باید مقدار عناصر مختلف در یک رنج مشخص حفظ شوند که این کار نیاز به آزمایش مرتب محلول غذایی دارد. در کشت هیدروپونیک اشتباهات را به سختی می توان جبران کرد زیرا در این روش هر عنصر اثر خود را به سرعت نمایان می کند. بنابراین باید دقت زیادی در انتخاب یا ساخت محلول غذایی بکار برد.

میانگین عناصری که در یک محلول غذایی مناسب وجود دارد

عنصر

نیتروژن(شکل نیترات)70-300
نیتروژن(شکل آمونیوم)0-31
پتاسیم200-400
فسفر30-90
کلسیم
گوگرد60-330
منیزیم25-75
آهن0.5-5.0
بر0.1-1.0
منگنز0.1-1.0
روی0.02-0.2
مولیبدن0.01-0.1
مس0.02-0.2
پتاسیم دی هیدروژن فسفات1
نیترات پتاسیم5
نیترات کلسیم5
سولفات منیزیم2
محلول 2
فسفات دی هیدروژن آمونیوم1
نیترات پتاسیم6
نیترات کلسیم4
سولفات منیزیم2

ریز مغذیهای محلول پایه

اسید بوریک2/86
کلرید منگنز1/81
سولفات روی0/22
سولفات0/08
اسید مولیبدات0/02

آهن

برای محلول شماره 1: 5/0 درصد سیترات آمونیوم آهن1
برای محلول شماره 2: 5/0 شلات آهن2
<>

150-400مقدار بر حسب PPM
محلول مادر (پایه) Stockمیزان کاربرد ml/l
محلول 1

 

برخی دیگر از فرمولهای غذایی

محلول Knop
منبعmg/l یا (g/l)
KNO30/2
Ca(NO3)20/8
NH2PO40/2
MgSO4 . 7H2O0/2

برخی فرمولهای غذایی تولید تجاری سبزیجات

 

 

FePO4   0/1   Ca(NO3)2   0/82   MgSO4 . 7H2O   0/49

میزان (g در 100 گالن آب)

منبعJohnsonJensenLarsonCooper

میزان (

cg در 100 گالن آب)
منبعJohnsonJensenLarsonCooper
نیتروژن105106172236
فسفر33624160
پتاسیم138156300300
کلسیم8593180185
منیزیم25484880
گوگرد336415868
ریز مغذیها
بر0/230/4610/3
مس0/010/050/30/1
آهن2/33/830/1
منگنز0/260/811/32
مولیبدن0/0070/030/070/2
روی0/0240/090/30/1

گونه های مختلف در ابتدای رشد احتیاج به اصلاح در ترکیب محلول غذایی دارند. بعضی از محصولات نسبت به دیگر محصولات حساسیت بیشتری دارند. بنابراین، امکان دارد فرمولی که برای یک محصول خوب کار می کند، برای گیاه دیگر مناسب نباشد. تنظیم محلول غذایی به عهده شما است. ممکن است در استفاده از این محلول ها به مشکلاتی برخورد کنید که با داشتن آگاهی از نیازهای هر گیاه و علائم کمبود و اطلاعات دیگر می توانید محلول مناسب خود را تهیه کنید.

مقادیر شناخته شده عناصر اصلی در برخی محصولات

محصولنیتروژنفسفرپتاسیمکلسیممنیزیم
خیار2304031517542
بادمجان1753923515028
گیاهان علفی2108017518067
کاهو2005030020065
هندوانه1863923518025
فلفل1753923515028
گوجه فرنگی2005036018545


فرمول محلول غذایی برای محصولات مختلف

میزان (g در 100 لیتر)

منبعگوجه فرنگیکاهوگل سرخ

عناصر اصلی

نیترات کلسیم680407543
سولفات منیزیم250985185
نیترات پتاسیم350404429
کلرید پتاسیم170--
فسفات منو پتاسیم200136204
نیترات آمونیوم-6020

ریز مغذیها

شلات آهن1519/619/6
  سولفات منگنز   1/78   0/96   3/9   بر   2/43   0/97   1/1   سولفات روی   0/28   0/552   0/448   سولفات روی   0/12   0/12   0/12   مولیبدات سدیم   0/128   0/128   0/127   نیترات پتاسیم   95   77   67   221   فسفات منو پتاسیم   54   103   -   99   سولفات منیزیم پتاسیم   -   -   167   -   سولفات پتاسیم   -   -   130   -   نیترات کلسیم   173   189   360   380   سولفات منیزیم   95   187   -   194   اسید فسفریک 75%   -   -   40ml   -   آهن شلات FeDTPA   9   9/6   12   30   اسید بوریک   0/5   1   2/2   0/6   سولفات مس   0/01   -   0/5   0/15   کلرید مس   -   0/05   -   -   سولفات منگنز   0/3   0/9   1/5   2/3   سولفات روی   0/4   0/15   0/5   0/17   اسید مولیبدیک   0/005   0/02   0/04   -   مولیبدات آمونیوم   -   -   -   0/14

فرمول تولید سبزیجات به روش تجاری


کنترل EC:

راهنمای کلی میزان مناسب EC

 گیاهان میوه ای مثل خیار گوجهگیاهان برگی مثل کاهو و ریحان
مرحله ابتدایی رشد (کاشت دانه)

1600 -1800 mMho/cm
1120 -1260 ppm

1400 -1600 mMho/cm
980 -1120 ppm

متوسط EC2500 mMho/cm
1750 ppm
1800 mMho/cm
1260 ppm
میوه دهی2400 -2600 mMho/cm
1680 -1820 ppm
--------
شرایط کمی نور (زمستان)2800 -3000 mMho/cm
2000 ppm
2000 mMho/cm
  1320 ppm
شرایط زیادی نور(تابستان)2200 -2400 mMho/cm
1700 ppm
1600 mMho/cm
1120 ppm

  KH2PO4   0/136   تارتارات فریک   1mg/l در 5/0 درصد محلول   ترلیز Trelease   KNO3   0/683   NH4)2SO4)   0/0679   KH2PO4   0/3468   K2HPO4   0/01233   CaCL2   0/4373   MgSO4  . 7H2O   0/4373   FeSO4  . 7H2O   0/00278   محلول Crone   منبع   a   b   c   KNO3   1   0/75   0/75   Ca3(PO4)2   0/25   0/25   0/25   CaSO4  . 2H2O   0/25   0/25   0/50   Fe3(PO4)2  . 8H2O   0/25   0/25   0/25   MgSO4  . 7H2O   0/25   0/25   0/50   محلول هوگلند و اشنایدر   KNO3   0/31    

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.